18 éve vagyunk jelen Székelyföldön

Play Stop

18 éve vagyunk jelen Székelyföldön

Ezt írták rólunk az anyaországi főintézményünk, az Edutus Főiskola honlapján (http://edutus.hu/cikk/18/):

A Modern Üzleti Tudományok Főiskolája 1998 októberében indította el első évfolyamát 77 nappali tagozatra beiratkozott hallgatóval a kihelyezett tagozat Kereskedelmi szakon Székelyudvarhelyen. Ezzel az első magyarországi felsőoktatási intézmény volt, amely nappali tagozaton felsőoktatást vitt egy külhoni közösségbe, magyar nyelven.

Az ezt megalapozó és azóta is gyümölcsözően működő együttműködésben Kandikó József, a MÜTF akkor főigazgatója (jelenleg rector emeritus) és Szász Jenő, Székelyudvarhely akkori polgármestere (jelenleg a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke) 1997 őszén állapodott meg.

A tagozat vezetői – immár nagykorúnak érezvén magukat – 2016. november 25-én ünnepelték meg a 18 éves évfordulót...


Az ünnepi rendezvény előtti sajtótájékoztatón elhangzottak a leglényegesebb tudnivalók az elmúlt csaknem két évtizedről. A kihelyezett tagozat már egy évtizede MÜTF Oktatási Központ néven folytatja kibővült tevékenységét. Fő tevékenységei: felsőoktatás, felsőoktatást kiegészítő oktatási tevékenységek, tudományos kutatások.

Az elmúlt években az Edutus Főiskolán kívül a Széchenyi István Egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Pannon Egyetem keszthelyi Georgikon kara és az Óbudai Egyetem indított alap-, illetve mesterszakon képzéseket. Az öt magyarországi felsőoktatási intézmény összesen hét szakján csaknem kétezer (1982) hallgató folytatott, illetve folytat még tanulmányokat az intézményben. Az első, és az azóta (ugyan más nevek alatt) még minden évben indított képzés az Edutus Főiskola Kereskedelem és Marketing alapszakja (a korábbi MÜTF Kereskedelmi szakjának folytatása). A legújabb képzést három éve az Óbudai Egyetem indította, könnyűipari mérnök alapszakon.

A felsőoktatási tevékenység mellett az Oktatási Központ jeleskedik az idegennyelv-oktatásban (ideszámítva a román nyelvet is) és vizsgára való felkészítésben, továbbá az informatikai képzésekben is. Az elmúlt években váltak sikeressé a kisiskolások részére szervezett készségfejlesztő programok, valamint a felnőtteknek indított szakképzések (könyvelő, pincér, vadgazda, könyvelő stb.), és egyre sikeresebbek a hobbiprogramok (varrás, cukrász).  A MÜTF Oktatási Központ Udvarhelyszéken számos szakmai rendezvénynek ad helyszínt, vagy saját maga a szervezője, és több tudományos kutatást és konferenciát is szervezett, irányított. A gazdasági és önkormányzati életben sok tanácsadó együttműködésben is részt vettek az elmúlt években. E sokféle program keretében csak 2015-ben négy és félezer ügyféllel álltak kapcsolatban.

A Magyar Termék Nagydíj pályázat Régiók Díját 2013-ban elnyert oktatásszervező intézmény könyvtárában több mint 8000 kötet található, főleg gazdálkodástudományi témakörben. Saját internetes rádiójuk működik a nap 24 órájában. A diákrendezvények révén szoros kapcsolatot alakítanak ki a hallgatókkal.

A 18 éves évforduló keretében két szakmai előadást szerveztek. Délelőtt több mint ötszáz középiskolás diák hallgatta nagy élvezettel és követte rengeteg kérdéssel Kurdics Mihály nyugalmazott rendőr alezredes drogprevenciós szakembert, aki a legújabb drogokról és elkerülésük módszereiről tartott előadást. Az előadások a tinédzser krosztály nyelvén szóltak, ennek köszönhették a nagy érdekődést és sikert. Délután a drogprevenciós szakember a felnőttek, szülők nyelvére átfordítva tartotta meg előadását ugyancsak nagy sikerrel a mintegy 150 „felülről érintett” hallgatóságnak, de előadó volt Ránki Sára bűnügyi nyelvész is.

A délutáni rendezvény ünnepi köszöntőkkel, majd kitüntetések és ösztöndíjak átadásával végződött. Az ünnepi köszöntők között Kandikó József, az Edutus Főiskkola határon túli képzéseinek felelőse, egykori alapító a 18. évforduló alkalmából nem az érettségire, hanem a tanulási folyamatra hívta fel a figyelmet. A székelyudvarhelyi Oktatási Központ éppen az ebben a folyamatban való helytállásának, a mindenkori helyzetfelismerésnek és bátorságot sem nélkülöző rugalmasságának köszönhette eddigi sikereit, és ezért tud felmutatni ilyen szép eredményeket.

Este 9 órától hajnalig a gólyabállal összekapcsolt születésnapi buli látta vendégül az ünnepelteket és az érdeklődőket.

Gratulálunk!

Forrás:
http://edutus.hu/cikk/18/MÜTF Oktatási Központ

Postacím: Székelyudvarhely,Kőkereszt tér 1.
Tel./Fax: 004-0266-219760
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Weblap: http://www.mutf.ro

 

Elérhetőség, ügyfélfogadás

Egyetemi képzések, II. emelet, 23-as iroda
Tel. +40 769 019 497
Tanfolyamok, II. emelet, 24-es iroda
Tel., fax +40 769 019 383
VitaMAG, Földszint
Tel., fax +40 769 019 495
Titkárság, II. emelet, 24-es iroda
Tel./Fax: +40 266 219 760

Tanulmányi osztály

Titkárság
Felnőttképző iroda

Hétfő nincs ügyfélfogadás 9,00 – 16,00
Kedd 10,00 – 14,00 9,00 – 16,00
Szerda 10,00 – 14,00 9,00 – 16,00
Csütörtök 12,00 – 16,30 9,00 – 16,00
Péntek 12,00 – 17,30 9,00 – 16,00
Szombat 09,00 – 12,00 -